Olof Eriksson Vissångare

Visan är som livet självt - Krokot

Om mig

Jag har sysslat med visor sedan slutet av 60-talet. Jag drogs med i en stora visboomen som skedde då och in på 70-talet. Mina hemtrakter var då i Uppland.

På 80-talet flyttade jag och min familj till Blekinge och Karlshamn

Sedan 90-talet har jag varit aktiv inom Visans Vänners Verksamhet i Karlshamn och i Sölvesborg.

Under det senaste åren har jag satsat mer på att göra egna visprogram företrädesvis  svensk tonsatt visa.

Jag har en tämligen stor repertoar där jag tolkar  kända och mindre kända vispoeter. Jag har sjungit på äldreboenden, bibliotek, föreningar, kyrkor. konstutställningar mm. Även mingelspel. Programmen kan anpassas till den tänkta publiken.

Jag har en musikanläggning som fungerar utmärkt i lokaler upp till 150 kvm

Bose Compact L1 med trådlöst mik system (Shure)

NYTT!

"Allsångskoncept"
Möjlighet kommer nu att finnas för min publik att få texter projicerade på en duk samtidigt som sången framförs. Detta ökar möjligheten för min publik, att följa med i texten.
Det möjliggör och underlättar också inslag av allsång.

 

Jag har också en passion  för FOTOGRAFERING ända sedan jag fick min första komfirmationskamera en Agfa Isola 6x6 format 1958.
Sedan mitten av 60-talet har jag därefter haft en rad  enögda  spegelreflexkameror, genomgående Minolta som sedan köptes av Sony. 2005 övergick jag till den digitala världen och lämnade då, för gott mörkrumspulandet. I augusti 2013 blev min fotoryggsäck och därmed hela min kamerautrustning stulen. Detta fick mej att lämna DSLR konceptet och jag har numera en liten kompakt Sony HX50V. Då dessa kompaktkameror är helt omöjliga att ha någon som helst kontroll över bildresultatet i solljus så har jag skaffat en digital sökartillsats, så det i allafall liknar en DSLR kamera fast lättare att konka på.

MINA FOTON

Som varande mingelfotograf i visans värld så kommer man sällan själv med på bild.

För den som är intresserad av att beskåda vad Visans Vänner i Karlshamn, och för övrigt hela Blekinge har för sig när vi träffas, så finns en ansenlig mängd av mitt bildmaterial dokumenterat på www.visvanner.se

I bildgalleriet på min egen webbsida finns dock en serie bilder som visar Fragment ur mitt eget visliv  sedan början av 60-talet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen

Välkommen till www.vistolken.se.

Nyhetsbrev

Länkar

 

Kommentarer mm

 

 

 

 NYTT!

Allsångskoncept.
Möjlighet kommer nu att finnas för min publik att få texter projicerade på en duk samtidigt som sången framförs. Detta ökar möjligheten för min publik, att följa med i texten.
Det möjliggör och underlättar också inslag av allsång.